Zoals inmiddels algemeen bekend mag worden verondersteld is Wil Tange onlangs gestopt met zijn werkzaamheden als kantinebeheerder bij het clubhuis van FC Dauwendaele.
Het zal zo’n 40 jaar geleden zijn dat Wil de overstap maakte van de ‘MV & AV Middelburg’ naar het pas opgerichte FC Dauwendaele. Na enkele seizoenen in de 1ste selectie te hebben gevoetbald, kreeg hij knieklachten en heeft toen nog wat in het 2e en 3e elftal gespeeld alvorens leider te worden van FC Dauwendaele 1. Weer enkele seizoenen later werd hij steeds meer actief als barmedewerker, keukenmedewerker en uiteindelijk kantinebeheerder. Een functie die hij tot voor kort heeft uitgeoefend.

Het bestuur heeft gemeend om Wil, voor de vele onbezoldigde werkzaamheden die hij voor onze vereniging al die jaren heeft verricht, te benoemen tot erelid.
De uitreiking is niet gebeurd tijdens de drukke bijeenkomst in het clubhuis, maar na een maaltijd in zijn vertrouwde Grieks restaurant Onassis.

Wil is het 15e erelid van FC Dauwendaele. De eerste 14 zijn:
Harry Toonen †, Daan van de Vijver †, Johan Kroon †, Sjaak van Dalen †, Eef Schoenmakers †, Dick Nelemans, Rinus Alleman, Fred van Essen, Han Kasse, Jan Korteweg, Adrie Melaard, Diana van Straten, Helma Hoogendoorn, Gerrie van Wijngaarden en dan nu Wil Tange!

De horecacommissie bestaat na het vertrek van Wil nog uit Nicole Porsch (coördinator), Erica Wessel (inkoop), Tommy Vorstenbosch (roosters) en Niels Noordhoek (bestellingen).