Even voorstellen: Hoofd Opleidingen bij FCD

Graag stellen we je voor aan Gert-Jan van Leiden, ons hoofd opleidingen bij FC Dauwendaele. Een bekende naam binnen de club, want van 2021 tot en met het seizoen ’23-’24 was hij de trainer van FC Dauwendaele 1. Maar dit seizoen is hij niet langer langs de lijn te vinden—je ziet hem nu weer op het veld als speler van het eerste elftal.

Gert-Jan heeft een lange geschiedenis bij FC Dauwendaele. Als jeugdspeler groeide hij uit tot een vaste waarde in het eerste team, waar hij vele jaren het clubshirt droeg. Na de promotie naar de eerste klasse in 2010 besloot hij zijn talenten elders te tonen, onder meer bij Goes en ADO ’20, om uiteindelijk zijn actieve carrière af te sluiten bij Hoek. Toch heeft hij zijn voetbalschoenen niet definitief opgeborgen, want nu speelt hij weer dus mee op zaterdag bij FCD1!

Sinds het begin van dit jaar is Gert-Jan ook aan de slag gegaan in zijn nieuwe rol als hoofd opleidingen, een functie die hij aanvankelijk combineerde met zijn taken als hoofdtrainer. Vanaf seizoen ’24/’25 richt hij zich volledig op zijn nieuwe rol.  In zijn huidige functie is hij verantwoordelijk voor veel verschillende aspecten binnen de club. Hij werkt aan het opstellen van een voetbaltechnisch plan en onderhoudt contact met omliggende verenigingen. Daarnaast speelt hij een actieve rol in de ontwikkeling van jeugdspelers, het aantrekken van nieuw talent en de doorstroom van de jeugd naar de seniorenteams. Samen met o.a. de activiteitencommissie en spelers van het eerste elftal organiseert hij ook diverse activiteiten voor de jeugd, zowel op als naast het veld, om te zorgen voor een sterke teamspirit.

Gert-Jan houdt zich bovendien intensief bezig met de trainers binnen de club. Voor hen organiseert hij bijeenkomsten en cursussen om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Kortom, hij zet zich met volle overtuiging in voor de groei van zowel spelers als trainers bij FC Dauwendaele!